ترامپ: فکر می‌کنم «پوتین» می‌خواهد به توافق صلح در اوکراین دست یابد سردار رادان: ۷۵ درصد زوار اربعین حسینی به کشور بازگشتند سخنگوی وزارت خارجه: بمباران اتمی ژاپن از جنایات تاریخی است رهبر انصارالله یمن: اسرائیل در ظلم، شکنجه، بی‌عدالتی و جنایت مهارت دارد دیدار وزیر خارجه ایران با مسئولان تولیت حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) + عکس مصر میانجی ایران و آژانس شد؟ حماس: هدف از طرح شهرک‌سازی صهیونیستی قطع ارتباط بین رام‌الله و بیت لحم است تصمیم ارتش صهیونیستی برای فراخوان ۱۰۰ هزار نیرو برای اشغال غزه کارشناس روس: همکاری اقتصادی روسیه و آمریکا تهدیدی جدی برای منافع اروپا خواهد بود ترکیه در زمینه سامانه‌های تسلیحاتی به سوریه کمک می‌کند اندونزی ۸۰۰ تُن کمک بشردوستانه برای مردم غزه ارسال می‌کند معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور: زائران از مرزهای چذابه، شلمچه و خسروی به کشور برگردند پوتین: مرحله بعدی تماس‌ با آمریکا می‌تواند درباره پیمان استارت جدید باشد شمار شهدای غزه به ۶۱ هزار و ۷۷۶ نفر رسید عراق اظهارات نتانیاهو درباره «ایده اسرائیل بزرگ» را محکوم کرد معاون اول رئیس‌جمهور عازم قرقیزستان شد + فیلم عارف: توسعه روابط با کشورهای منطقه اوراسیا اولویت کشور است سخنگوی دولت: اقتصاد مرزها تضمین‌کننده امنیت پایدار کشور است نتانیاهو تهدید کرد غزه را مانند «درسدن» بمباران کند یورش ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی تحت حمایت پلیس نمایش امیدوارکننده لاریجانی انفجار شدید در ادلب سوریه | گزارش‌های اولیه از وقوع خسارات + فیلم مهاجرانی: زائران امسال از وضعیت مرز مهران راضی بودند روسیه: کارخانه‌‌های ساخت موشک دوربرد در اوکراین را منهدم کردیم متحدان اروپایی ترامپ خرید جنگنده‌های F-۳۵ را لغو می‌کنند دعوت رسمی سنای پاکستان از رئیس مجلس شورای اسلامی برای سفر به اسلام آباد
سرخط خبرها

بیانیه روسیه و کشورهای آسیای میانه درباره افغانستان | مذاکره بین افغان‌ها برگزار شود

  • کد خبر: ۷۴۶۳۸
  • ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰
بیانیه روسیه و کشورهای آسیای میانه درباره افغانستان | مذاکره بین افغان‌ها برگزار شود
براساس بیانیه مشترکی که وزارت خارجه روسیه منتشر کرد، وزرای خارجه پنج کشور آسیای میانه شامل قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان به علاوه روسیه خواستار مذاکرات سازنده بین دولت کابل و طالبان شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این بیانیه آمده است: امیدواریم مذاکرات سازنده‌ای میان دولت کابل و طالبان با هدف تدوین رویکردهای هماهنگ به منظور توقف این جنگ طولانی و توسعه افغانستان به عنوان یک کشور صلح جو و مستقل انجام شود.

 

در همین رابطه، وزیران مذکور از تلاش‌ها برای دستیابی به سازش ملی در افغانستان در تمام نشست‌ها، شامل فرایند استانبول، با توجه به نتایج نهمین نشست قلب آسیا، کنفرانس وزارتی روند استانبول که سی مارس ۲۰۲۱ در دوشنبه برگزار شد و نشست تروئیکای گسترده شامل روسیه، آمریکا، چین و پاکستان و همچنین فرمت رایزنی‌های مسکو درخصوص افغانستان استقبال کردند.

 

شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند که وضعیت کنونی افغانستان با توجه به خروج نیروهای خارجی از این کشور و به دنبال آن تشدید خصومت میان نیروهای دولتی و طالبان به ویژه در ولایتهای شمالی هم مرز با کشورهای آسیای میانه، مایه نگرانی جدی است.

 

این وزیران تاکید کردند: با توجه به واقعیت جدید جغرافیای سیاسی، ضرورت دارد به دنبال راه‌هایی برای تثبیت این وضعیت سیاسی – نظامی و برقراری صلح در جمهوری اسلامی افغانستان باشیم. بدین منظور این وزرا از تمام طرفهای دخیل در درگیری افغانستان میخواهند تا از توسل به قوه قهریه و اقدامات بی ثبات کننده، با رویکردی برای ایجاد شرایط مناسبت برای ارتقای صلح خودداری کنند.

 

در این بیانیه مشترک آمده است: اطمینان داریم که تنها راه برقراری صلح جامع و پایدار در افغانستان، از طریق گفتگوهای مستقیم و فراگیر در مورد یک توافق سیاسی بین افغان‌ها، تحت رهبری مردم افغانستان و با کمک فعال‌تر دولت‌ها و آژانس‌های بین‌المللی برای بهبودی افغانستان در دوره پس از جنگ است.

 

وزیران خارجه پنج کشور آسیای میانه و روسیه هم‌چنین قویا حملات تروریستی در افغانستان را که منجر به کشته و مجروح شدن غیرنظامیان میشود، به شدت محکوم کردند.

 

به گفته این دیپلماتهای ارشد، حضور و فعالیت ادامه دار داعش، القاعده و دیگر گروه‌های تروریست یکی از عوامل کلیدی بی ثباتی در افغانستان به ویژه در مناطق شمالی است.

 

در این بیانیه آمده است: ما نگران گسترش محصولات مخدر و سطح بالای تولید مواد مخدر و تجارت غیرقانونی اسلحه هستیم. اینها برخی از منابع اصلی درآمد گروه‌های تروریستی و گردش غیرقانونی اسلحه است و ما انتظار داریم مقامات افغانستان تلاش‌های خود را برای مقابله با این تهدیدها افزایش دهند.

 

تشکیل مکانیسم چهارجانبه برای حمایت از روند صلح افغانستان

هم‌چنین اعلام شد کشورهای آمریکا، ازبکستان، پاکستان به همراه افغانستان برای حمایت از روند صلح در این کشور سازوکار چهارجانبه تشکیل خواهند داد.

 

وزارت امور خارجه ازبکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالعزیز کامل‌اف، وزیر امور خارحه این کشور، محمد حنیف اتمر، شاه محمود قریشی، وزاری خارجه افغانستان و پاکستان و زلمای خلیل‌زاد فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان در این چارچوب در تاشکند گردهم آمده‌اند.

 

بر این اساس، طرف‌ها برای تشکیل این مکانییم دیپلماتیک جهت تقویت روابط منطقه‌ای این کشورها توافق رسیدند.

 

در بیانیه با تاکید بر اهمیت همکاری‌های منطقه برای ایجاد صلح و ثبات بلند مدت در افغانستان آمده است که صلح و مناسبات منطقه‌ای به طور متقابل یکدیگر را تقویت خواهند کرد.

 

بر این اساس، توسعه راه‌های تجارت بین‌المللی از طریق تقویت مناسبات تجاری بین کشورهای منطقه و ایجاد مسیرهای جدید ترانزیت از دیگر اهداف این مکانیسم خواهد بود.

 

در این بیانیه همچنین اعلام شده است که طرفین برای تعیین نقشه راه این سازوکار و همچنین رایزنی‌ها برای تعیین شرایط همکاری در روزهای آینده دیدار خواهند کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->